Tárgyaljunk végre értelmesen.

Migránsozó

Migránsozó

A népszavazás érvényes

Csak még nem vette észre.

2016. szeptember 15. - Androsz

Igen, ezt most előre ki lehet jelenteni.

Nem, nem csalásról, Orbán szultán mesterkedéséről, szavazathamisításról, teherautókon szállított tömegekről kell újra vizionálni. Tessék kicsit lelazulni, a dolog teljesen tiszta.

A népszavazás célja általában valamilyen leendő döntés meghozatalának a létező legdemokratikusabb (!) előírása az Országgyűlés vagy a Kormány részére. Azokban az esetekben a népszavazás érvényessége döntő fontosságú szokott lenni abból a szempontból, hogy az általa felszólított döntéshozó köteles-e valamit a megfelelő fórumon megtárgyalni, vagy kötelezve van-e valamilyen döntésre. A dolog jogi ereje mindig kérdéses volt, de a többség egybehangzó véleményét kicsit kínos lenne egyszerűen lesöpörniük az asztalról.

Hát itt most egészen másról van szó. Ön figyelmesen elolvasta, hogy a szavazáson milyen kérdésre fog választ adni? (Mert remélem, hogy értelmes és demokratikus emberként el fog menni, és választ ad az önnek feltett kérdésre.)

Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa ...-t?

Akarja-e ön azt, hogy egy általunk jogi eszközökkel majdnem teljesen befolyásolhatatlan hatalmasság, az Európai Unió valamelyik döntéshozó testülete figyelmen kívül hagyja az ország legmagasabb rangú döntéshozó testületének a leendő határozatát.

De ez a kérdés nem kényszeríti az Országgyűlést semmilyen lépésre. Jogilag nem is ad engedélyt sem nekik, sem a Kormánynak, sem személyesen az ördög cimborájának, Orbán Viktornak semmire. Ez a szavazás egy politikai jelentőségű közös kifejezése egy közös álláspontnak, amelyet a kevéske jogi lehetőségeink erkölcsi támogatásául tudhatna maga mögött az, aki az ország nevében tárgyal.

Lehet, hogy 2018-ban, vagy akár az előtt Orbán és az egész Fidesz eltűnik a süllyesztőben, sosem hallunk többé felőlük, vagy akár börtönbe zárunk mindenkit. De az országot azután is képviselnie kell majd valakinek. Az, aki akkor lesz a miniszterelnök, szintén felmutathatja a most kimondott közös véleményünket. Ha ön úgy gondolja, hogy igen, az EU csináljon velünk, amit akar, hát jó, de ha mégsem, akkor felejtse el azt a hülyeséget, hogy ez a népszavazás Orbán éltetése, mert ez mindössze az EU és Magyarország alárendeltségi viszonyának egy minősítése, Orbán után is, a mindenkori miniszterelnöknek.

Ha Orbán nem létezne, ön akkor is igennel szavazna erre a kérdésre? A miniszterelnökök jönnek-mennek, de az EU marad.

Viszont az, hogy a szavazás eléri-e a törvényhozási kötelezettség előírásához egyébként szükséges érvényességet, az Európai Unió számára teljesen mindegy. Mi őket sem törvénnyel, sem más módon nem kötelezhetjük semmire. Ezért az "érvényességnek" most nincs semmi jelentősége. Az EU döntéshozói testületének megválasztott vezetője, Juncker, és meg nem választott "vezetője", Merkel mondhatják azt, hogy tesznek rá, hogy ezek a kis magyarok mit akarnak, és ehhez mindegy, hogy a részvételi arány vagy az érvényes szavazatok aránya 51% vagy 48% százalék volt. Ez őket nem tudja kötelezni semmire. Épp ezért az "érvényesség" most egy nem létező fogalom. Kár is ezen tovább rugózni.

Mondhatja valaki azt, hogy a népszavazás az Országgyűlést kötelezi. (Orbánt nem, mert ő csak a miniszterelnök, azaz a népszavazást kiíró Köztársasági Elnök által visszavonásig megbízott hivatali vezető.)

De nem, ez tévedés. A népszavazást valamiért nagyon nem szerető emberek között elég sok olyan bukkant fel mostanában, aki logikából nem valami jó, holott ma már tanítják a gimnáziumokban.

A kiírt kérdés most csakis megtiltani tud valamit, de nem az Országgyűlésnek. Ha a szavazáson az "igen"-ek érvényesen győznek, akkor, és csak akkor az ország nevében tárgyaló, valamint az ország nevében az EU döntéseivel szemben jogilag fellépni képes személyek vagy testületek kötelesek lennének tudomásul venni a kényszerített betelepítésről szóló külföldi döntést. A népszavazás "igen" eredménye megtiltaná, hogy fellépjenek a várható vagy meghozott döntés ellen. Megtiltaná, hogy megköveteljük az EU-tól az Országgyűlés erre vonatkozó törvényi felhatalmazásának megvárását és tiszteletben tartását.

Ha ön azt szeretné, hogy a migránsok idetelepüljenek, attól még nem szükséges megengedni az EU-nak, hogy ezt nekünk ők megparancsolják. Az országgyűlés ugyanis hozzájárulhat, hogy a betelepedés az eddigieknél gyorsabban megtörténhessen. Lehet, hogy ezt akkor már indokoltnak vagy hasznosnak fogják találni. De parancsra?

Ha a szavazáson a "nem"-ek győznek, akár formailag érvényes a szavazás, akár nem, akkor a szavazásnak semmilyen jogi ereje nincsen. Az előrejelzések a "nem"-ek győzelmét ígérik, tehát a szavazásnak jogi jelentősége nem lesz. Az érvényességének sem. Akár mondhatjuk azt is, hogy a szavazás érvényes. Hiszen csakis a politikai kifejező ereje számít, mint egyetlen következmény.

Mi ebben a poén? Hát az, hogy ha akár Orbán ellenlábasai, akár a betelepülést pártolók célt akartak volna elérni, tiltást szerettek volna kimondani, akkor az érvényesség elérése mellett kampányoltak volna. Csak úgy látszik, senki sem olvasta el rendesen a kérdést. Most már magukra vessenek.

Frissítés:  (2016.09.16)

juncker1.jpgJean Claude Juncker, az Európai Bizottság mókamester elnöke két napja, amikor honfitársa, a luxemburgi miniszterelnök szétkürtölte vágyát az EU-ból való kizárásunkról (merthogy mi jól megsértjük az "európai értékeket"), hirtelen elmezavarában úgyszólván védelmébe vett bennünket, mondván, hogy hát azért talán mégsem. Olyat is mondott, hogy a menekültek elosztásáról szóló megállapodás valójában önkéntes alapon menne. Másnapra már szóltak neki, és elmondta, hogy nem is, a terv mégsem változott, kapunk egy adag menekültet, ha tetszik, ha nem. Ma az antidemokratikus sajtó (hiszen egy népszavazást megpróbálnak megakadályozni) már azt írja, hogy okafogyottá vált a népszavazás, valamint eredménytelen, érvénytelen, fölösleges.

Hát nem. Ez a bohóc hol ezt mondja, hol azt. A népszavazás megtartásának procedúrája hónapokig tart. Ha ma azt mondanánk, hogy jó, nem is kell a szavazás, akkor majd amikor - érvek és kérés helyett -  megint az őrült pénzbüntetéssel fenyegetnek meg bennünket, akkor majd hirtelen megint tartsunk róla népszavazást?

A szavazást meg kell tartani, és kész. Most mi is a probléma azzal, hogy az emberek kivételesen közvetlenül mondhatnak valamit? Ettől talán fél valaki? A szavazás eredménye másnap meg harmadnap is megmarad, és amikor a velünk akadálytalanul szórakozó nyugati politikusok hintája megint úgy lendül, hogy fenyegetnek, erősködnek, nyomulnak, akkor legalább meg lehet mutatni nekik a demokrácia működésének egy eredményét, egy közös véleményt. A népszavazás fontos, és senki ne hagyja magát lebeszélni róla. Hogy hogyan szavaz, az már az ön magánügye.

Frissítés2:  (2016.09.27)

Az ellenzék annyira fél a népszavazástól, és attól, hogy az emberek nagy része ebben a kérdésben kivételesen egyetért a kormánnyal, hogy még olyan féreg is akad nagy múltú demokrata politikusaink között, aki azt kiabálja, hogy a népszavazás elmarad. Nem, nem marad el, csak pár rettegő idióta szeretné ezt elérni.

Mesélje el ezt másnak is.

Lásd még:
      A főzelék és a közös képviselő
      Gyűlöletkampány
      Mihez kezdjünk a migránsokkal?
      Mitől menekül a menekült?
      Kerítés – Van jobb ötlete?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://migransozo.blog.hu/api/trackback/id/tr2011709645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2016.09.16. 19:11:05

A kérdésről egy másik blogban már írtam egy kommentet, ide másolom, mert itt is tökéletesen megállja a helyét:

Arkhimédész sem volt kibékülve Siracusa királyával, azt is tudta, hogy a rómaiak a király ostoba hetvenkedő politikája miatt ostromolják a várost, mégis alkotta folyamatosan a klf csatagépeket, hogy megvédje a hazáját.

Arkhimédész vitathatatlanul hazafi volt, aki tudta különválasztani a haza függetlenségét a király méltatlan viselkedése miatti antipátiájától. Csakhogy ilyen szemléletet alig találni az országban. A "NEM"-pártiak nagyobbrészt ugyan úgy nem tudják, hogy miről van szó, mint ahogyan az "IGEN" pártiak közül talán senki. Ha tudnák, akkor azt is tudnák, hogy az EU döntésétől függetlenül is letelepíthetünk ide embereket, akár sokkal többet is, mint amennyit nekünk taksálnának, de az akkor a mi döntésünk, és nem elvárás. A "NEM" nem változtat semmit, az "IGEN" viszont feladja a döntés elvi jogát. Erről szól a dolog, és azok közül, akik az "IGEN"-t sulykolják, valójában a legtöbb ostoba, a többi pedig szimpla csirkefogó. Nekik persze ez semmit sem jelent, mert nekik Mo. csak lakhely, és nem Haza. Ameddig pedig így van, és sajnos még sokáig így lesz, addig az ember nem az, akinek van gerince, hanem aki ruhát hord, akkor is, ha öleb. A rátermett vezető nem az, aki jól érti a dolgát, hanem aki megfelelő kapcsolatban áll a vezetéssel. A karrier pedig nem egy szakmai életút elismerése, hanem klf okokból komplexussal, esetleg cezaromániával küzdő kisebb-nagyobb mértékben frusztrált egyedek kompenzációs vagy kiélő terepe. Persze lehet, hogy tévedek, de én még nem találkoztam egyetlen karrieristával sem, akinek ne lettek volna az életében súlyos deformációk, családi tragádiák, szaporodási problémák, elhatalmasodot uralkodási, vagy megfelelési készség.

Összességében a "NEM" a lehetőség arra, hogy később azt tegyünk, amit mi gondolunk helyesnek, az "IGEN" a döntési lehetőségeinkről való lemondás. Csupán arra jó, hogy a mindenkori kormányfő ne legyen képes kiállni migrációs kérdésekben Mo érdekében. Persze nem meglepő. Ahogy a dolgok állnak, előbb dől össze az egész EU, mint hogy az "IGEN", vagy tartózkodás visszaüthetne a véleményvezéreikre.

Ez a két link is megérne egy posztot, ajánlanám figyelmedbe! Segít helyes döntést hozni, végülis egyik sem az orbáni propaganda terméke. Még a lap se, amelyik lehozta :).:
www.thehungariantimes.hu/thetimeshirolvasas.php?id=2936&n=3825
www.thepost.hu/reszletek.php?id=3983
süti beállítások módosítása