Tárgyaljunk végre értelmesen.

Migránsozó

Migránsozó

Gyűlöletkampány

2016. szeptember 27. - Androsz

A hangoskodók mindig is imádták a nagy szavakat. Legyen erős érzelmi hatásuk, és legyenek olyan egyszerűek, hogy egy átlag alatti surmónak is jól essen majd emlegetni, a többi surmó előtt villogva a tájékozottságával. Meg persze hogy egyáltalán meg tudja jegyezni.

Ilyen szokott lenni az antiszemitizmus, rasszizmus, zsidógyűlölet, haláltábor. Ha valaki hoz majd még jó szavakat, amelyek nekem most nem jutottak eszembe, azokat pótlólag ideírom.

Ezekkel a szavakkal most az a baj, hogy a migránstémához nemigen passzolnak, meg már egyébként is eléggé elkoptak a mértéktelen használatban. Ráadásul az emberek nagy része, helyes ösztönnel, úgy érzi, hogy nem hiányzik neki egy csomó cigányforma vadidegen alak a szomszédságába. Nem mellesleg a tévéből évek óta azt hallja, hogy az Iszlám nevében egy csomó elborult agyú állat mindenféle mocskos dolgot művel otthon, de most már Európában is. Robbantanak, gyilkolnak, verekednek, ami persze nem kelti fel az emberek szimpátiáját.

Ezeket a híreket minden tévé elmondja, évek óta. A kormányról általában ellenségesen beszélő tévék híradói is. Ha az emberekben már rossz érzések kapcsolódnak ahhoz a szóhoz, hogy "iszlám", arról igazán nem a kormány tehet, de még csak nem is a magyar média, hanem az egész világ.

Ezek után az ember meglátja a tévében a letagadhatatlanul nagy tömegbe verődött, a kerítést rázó vagy átvagdosó idegeneket. Akikről azt hallja, hogy olyan országból jönnek, ahol az Iszlám hite uralkodik, és valóban, ezeknek az embereknek a túlnyomó többsége is muszlim, tehát iszlámhívő. Az "Allahu akbár" kifejezést már nem csak az Egri csillagokban olvassa a pogány török hadseregtől, hanem néhány naponta hallja a hírekben azt, hogy ezzel a fohásszal rohannak a halálba fanatikus iszlámhívők, magukkal rántva sok átlagos európai embert. Ezzel a fohásszal veselkednek neki, hogy megkéseljenek, vagy csak megverjenek embereket. Miért? Mert ellenségként tekintenek a nyugatias civilizációra. Nem alaptalanul, ezt el lehet ismerni, de a bajt tetézi, hogy a hitük, meg a hitüket kihasználó prédikátorok is ezt erősíti bennük.

Eltévelyedett ember esetleg azt mondaná erre, hogy de hiszen ezek a muszlimok gyűlölik a nyugatias civilizációra berendezkedett országokat. Hiszen ölni és meghalni is képesek azért, hogy ártsanak nekik.

Vannak emberek Európában és Amerikában, akik általunk meg nem ismerhető okokból azt szeretnék elérni, hogy az ideáramló, a jussukat elég erőszakosan követelő, mellesleg többnyire muszlim hitű vándorlókat nyakló nélkül fogadjuk be, adjunk nekik mindenfélét, nem utolsósorban szabad mozgást az egész Európai Unió területén. (Pontosabban a schengeni szerződéshez csatlakozott országokban.) Ezek a furcsa gondolkodású emberek mindenféle eszközzel próbálják elérni az átlagemberekben azt, hogy ezt a rohamot elfogadják, és Wilkommen táblákkal, valamint virággal és plüssznyuszikkal köszöntsék a migránsokat. Az eszközök között néha találkozhatunk érvekkel is, de a migránsokat ide kívánók elég türelmetlenek – intoleránsnak is mondhatjuk őket, elővéve az egyik kedvenc hívószavukat –, és elég sok sportszerűtlen vagy egyszerűen szemét módszert is bevetnek.

Ezek egyike a GYŰLÖLET emlegetése.

Azt az érzést akarják kelteni az egész médiavilág által rossz hírbe hozott idegenektől ösztönszerűen tartózkodókban, hogy ők gyűlölködnek. Vagyis helytelen, "nem európai" dolgot művelnek, és rossz emberek, ha nem változtatnak a gondolkodásukon. Hogy ha valaki arra gondol, hogy mégis miért is hiányoznának nekünk ide ezek, akkor villanjon eszébe, hogy ő most gyűlöl, és rossz ember. Nem európai, bár ezt a fogalmat kissé homályban hagyják az emlegetői.

A kormány azt az álláspontot képviseli az EU fórumain, hogy ide nem hiányoznak ezek a migránsok. A kormány által felügyelt szervek folyamatosan adnak tartózkodási engedélyt nálunk valamilyen okból menedéket kérő embereknek, csak nem túl soknak, és nem akárkinek. De a sok (azért annyira azért nem sok) tiltakozó és az EU erőszakos nagyhatalmi politikusai kedvéért a Köztársasági Elnök végül úgy döntött, hogy mindenkinek lehetőséget ad, hogy közvetlenül kikiáltsa a véleményét. A demokrácia elve ezt megköveteli néha, most meg is történik.

A kormány érthető módon abba az irányba akarja terelni az emberek véleményét, amely egybecseng a kormány közös véleményével. A kormányt bármilyen okból nem szeretők pedig az ellenkező irányba. Sőt, egy harmadik irányba is, hátha sikerül megakadályozniuk, hogy a népszavazás formálisan eredményes legyen. Nem formálisan már feltehetően érvényesnek tekinthetjük, de ezt most hagyjuk. Elég szomorú, hogy a kormányt nem szeretők akkor is a kormánnyal ellentétes irányba akarnak terelni bennünket, ha egyébként ők maguk sem örülnének a migránsok ideömlesztésének. Csak azért, mert a kormányt nem szeretik. Ez elszomorítóan buta viselkedés.

Az eszközeik hamar kifogytak, kellett hát egy jelszó.

GYŰLÖLETKAMPÁNY

Azt akarják elhitetni, hogy mi, akik nem örülünk a migránsoknak, gyűlöljük őket. Mert akkor hátha szégyelljük magunkat. A kormány az egyébként viszonylag tényszerű kijelentéseivel nem véleményt sugall, hanem gyűlöletre próbál késztetni bennünket. És mivel az emberek zöme nem akarja, hogy a migránsokat az EU urai a vita lehetősége nélkül idelapátolják – a népszavazás kérdése egész pontosan erről szól! –, a kormány gyűlöletkampánya lám, milyen eredményes, agymosás történt, mindenki érezze magát Orbán Viktor tehetetlen bábjának.

Elmondok hát egy apró történetet a gyűlöletről.

A feleségem a minap (nem vasárnap) egy budapesti áruházban a heti bevásárlást végezte, állt sorban a pénztárnál. A szeme sarkából egy másik pénzár előtt észrevett egy házaspárt, tipikusan olyanok voltak, mint akiket a tévében migránsként látunk évek óta, fejkendős asszony, szakállas férfi, kissé egzotikus arcvonások. Nem rongyosak, nem is jómódúak, hanem csak amolyan átlagos arabforma emberek, akiket persze mindenki gyűlöl. A pénztár előtti sorban ugyan egy-két pillantásnyi szemügyre vétel után senki nem foglalkozott velük, de nyilván csak mindenki álcázta féktelen gyűlöletét.

A feleségem végzett, tolta a kocsit a parkolóba, egyszer csak azt hallja, hogy egy autó dudál. Odanéz, hát ott sétál a házaspár, velük szemben egy nagy autó. A feleségem először azt gondolta, hogy valaki az ellenszenvét fejezi ki a dudálással, a híradókban már láttunk egy ilyen esetet. De egy másodperc múlva tisztázódott a helyzet. Az autós azért dudált, hogy mutathassa, hogy az asszony véletlenül elejtette a vállkendőjét, és nem vette észre.

Gyűlöletkampány folyik, állítólag teljes sikerrel. A valóságban így néz ki az a gyűlölet.

 Mesélje el ezt másnak is.

Frissítés:  (2016.09.29)

Három nap múlva lesz a népszavazás az EU-nak adandó extra hatalomról. Az "ellenzék" kétségbeesett hajrába kezdett. Az egyik nagy ellenség, a Párbeszéd Magyarország párt a szavazás napján kampánygyűlést fog tartani, ami egyébként nemcsak illetlenség, hanem tilos is, csak ők azzal akarnak kibújni a törvény alól, hogy csak "Állj ki az erőszakmentes Magyarországért!" címmel tartanak egy rendezvényt. Igen, mert mi vagyunk az erőszakosak, ugye. Egy újabb hívószó.

Egy másik blogban olvasható ez a pompás példa: "egy olyan kormány mögé, amely emberek, köztük gyermekek vízbe fúlására, háború elől menekülésére mutat tökéletesen érzéketlenséget, rosszabb esetben undorító cinizmust?" Olaszország partjainál rendszeresen tűnnek fel olyan lélekvesztők, amelyekbe olyan emberek szállnak Afrikában a gyerekeiket is magukkal cipelve, akik tudhatják, hogy ha a csónakjuk süllyedni kezd, akkor az olaszok kénytelenek lesznek őket kimenteni. Hogy közben meghalnak néhányan, az a járulékos veszteség, az a lényeg, hogy ő partot érhessen. Ha a gyerek hal meg, majd csinálok másikat. Mi azért vagyunk érzéketlenek, mert nem törődünk velük eléggé. Ha befogadnánk az ide befurakodni próbáló migránsokat, szó nélkül, akkor nem fulladnának gyerekek a vízbe. Logikus, igaz?

"Mire tanít a gyűlöletkampány?", szól egy újabb poszt címe. Egy komment: "Nem érdekel titeket egyetlen menekült migráns illegális behatoló hordatag sem. Nektek olyan mindegy. Ti Orbán ellen hajtotok, idegen pénzen, idegen érdekekért." A válasz erre: "Igen, disznó. Te persze elveszted a segget ami olyan jó meleg hely a fejednek. ... Akár most megnézheted Mussolini vagy Ceausescu halálát. ... Majd megnézzük a gazdádat is. Remélem, minél előbb." Ez a gyűlölet ellen szóló poszt alatt olvasható. Allítólag mi, az Orbánnal most egyetértők gyűlölködünk.

Lásd még:
      A főzelék és a közös képviselő
      A népszavazás érvényes. Csak még nem vette észre.
      Mihez kezdjünk a migránsokkal?
      Mitől menekül a menekült?
      Kerítés – Van jobb ötlete?

A bejegyzés trackback címe:

https://migransozo.blog.hu/api/trackback/id/tr9911747603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása